Легендарний песто, гігантська піца та інші смаки Лігурії у ресторанах Pasta Mia
07.06.2016

Легендарний песто, гігантська піца та інші смаки Лігурії у ресторанах Pasta Mia

Досвідчені кулінари говорять, що «великі» соуси можна перерахувати по пальцях... максимум трьох-п'яти рук. Соус песто, що родом з італійської провінції Лігурія, в цьому ряду однозначно входить в першу п'ятірку. На своїй «батьківщині» його додають майже до усіх страв – цим соусом люблять заправляти салати (наприклад, класичний капрезе), додавати в пасту, подавати до риби і навіть класти в супи. Деякі з таких страв тепер можна скуштувати й у ресторанах Pasta Mia на АЗК «ОККО», де з початку червня стартував фестиваль регіональної італійської кухні «Смаки Лігурії».

Перший рецепт песто опубліковано у 1863 році в Кулінарній книзі Генуї – столиці регіону Лігурія. Сьогодні існує понад 1000 різних рецептів цього соусу, але є незмінні складники, завдяки яким песто стає абсолютним чемпіоном по свіжості смаку і аромату – це поєднання зеленого базиліка, сиру Пармезан, кедрових горішків та оливкової олії. Під час фестивалю «Смаки Лігурії» у Pasta Mia гостям пропонують салат з овочами і песто, пасту з куркою та песто, піцу «Песто і томато». А відмінним доповненням до них стане ще одна типова лігурійська страва – знаменитий томатний суп-крем.

«Якщо ви завітали в ресторан Pasta Mia великою компанією, то ідеальним варіантом стане ароматна й ситна піца «Гранде». Соковита, щойно з печі, з печерицями, курячим філе і шинкою, прикрашена свіжими салатами рукола та радічо у поєднанні з червоним болгарським перцем, маслинами та ніжним сиром – така піца не залишить нікого байдужим, - коментує Андрій Янчук, директор мережі ресторанів на АЗК «ОККО». – Діаметр новинки «Гранде» – 50 сантиметрів, а вага – 1 кілограм, тож голодним із смачної заправки точно ніхто не поїде».

І, безумовно, жоден лігурієць не уявляє свого дня без одного, а то й кількох горняток кави. Тому еспресо, капучино, лате чи інші види улюбленої кави на «ОККО», звареної зі 100% арабіки, стануть невід’ємним елементом нового фестивалю смаків у ресторанах Pasta Mia.

Поділитись