14 грудня відбувся Перший всеукраїнський чемпіонат з майстерності приготування хот-догів у мережі АЗК «ОККО». За першість і цінні призи змагалися люди, які роблять це професійно – 21 продавець-консультант закладів «Hot cafe» з 9 областей України. Загалом чемпіонат тривав 6 годин. Сумарно конкурсанти приготували 124 хот-доги. Рекорд зі швидкості встановила Наталія Полянська, працівниця АЗК «ОККО» у місті Костянтинівка Донецької області, яка упродовж 3 хвилин приготувала 7 хот-догів. Вона ж і стала переможницею турніру.
Чемпіонат з майстерності приготування хот-догів відбувався у два етапи. До першого з них (півфіналу) потрапило по одному представнику від 21 АЗК, що показали найвищий показник приросту продажів хот-догів. Завданням цього етапу було одночасне приготування трьох хот-догів. Основні критерії оцінки – швидкість роботи, зовнішній вигляд, смакові властивості та презентація своїх виробів. Журі випало нелегке завдання, бо конкурсанти вражали не лише своєю майстерністю, а й креативним підходом до справи. Віршовані презентації, спеціальні костюми, пошиті до конкурсу, колоритні подарунки зі своїх регіонів – усе це свідчило про серйозні наміри кожного учасника здобути перемогу. До фіналу вийшло 10 учасників. Із них 6 найкращих отримали грошові винагороди. Ще один учасник чемпіонату здобув приз глядацьких симпатій. Тут уже бралися до уваги не оцінки журі, а гучність аплодисментів і підтримки публіки.
Партнером проведення заходу виступила компанія «Premier Food». За шоу з захопленням спостерігали клієнти мережі «ОККО». Тим більше, що конкурсанти щедро пригощали присутніх щойно виготовленими хот-догами. Можливо, в майбутньому «ОККО» проводитиме чемпіонати не лише з приготування, а й із поїдання хот-догів.
За словами Оксани Джус, директора з розвитку проекту «Hot cafe», ідея проведення такого чемпіонату полягала у тому, щоб підвищити увагу персоналу – фахівців-консультантів «Hot cafe» на АЗК «ОККО» - до процесу якісного і вправного приготування хот-догів. «На запитання про секрет приготування смачного хот-дога всі працівники відповідають, що готують їх із любов’ю, - каже Оксана Джус. - Власне на цьому чемпіонаті ми побачили, як це відбувається. Все було емоційно і цікаво, з багатьма приємними несподіванками. Байдужих не було».
Переможниця чемпіонату, Наталія Полянська вважає, що участь у такому змаганні - це не лише веселе проведення часу, а й стимул працювати ще краще, відточувати свій професіоналізм, ставити перед собою нові цілі і досягати їх. Головну ж запоруку здобутої перемоги вона вбачає у тому, що любить свою роботу. «Хоч я готую хот-доги щодня, - розповідає Наталія Полянська, - але дуже їх люблю. Чудово знаю, який у них смак і якість. Тому не соромно пропонувати їх клієнтам, бо впевнена, що смачно».