Ресторани Pasta Mia мережі «ОККО» продовжують знайомити своїх гостей з кулінарними традиціями Італії. В літньому меню — понад 10 нових страв, серед яких як класичні рецепти, так і незвичні авторські інтерпретації. Паралельно із оновленням основного меню стартував і фестиваль регіональної кухні «Смаки Кампанії».
Кампанія зі столицею в Неаполі вважається однією із законодавців гастрономічної моди в Італії. Наприклад, саме тут вигадали піцу, основними інгредієнтами якої є мідії та картопля. Ніжне м’ясо мідій і тоненько нарізані скибочки картоплі разом із сиром рікота щедро покривають тонке тісто, заправляються вершковим соусом та запікаються в печі. В результаті ви отримуєте гарячу, хрумку піцу з незвичним смаком.
Для кухні Кампанії притаманне велике різноманіття рибних супів. Тепер у Pasta Mia можна пообідати одним із них — наприклад, морквяним крем-супом зі шматочками лосося та зеленою пастою тальятеле. Окрім гастрономічної складової він ще й виглядає дуже апетитно.
З настанням літнього сезону розширився й перелік соковитих вітамінних салатів — панцанела, капрезе та чезаре.
- Панцанела — це мікс різних сортів помідорів і зелених салатів у поєднанні з темними м’ясистими оливками «Каламата», заправлений оливковою олією.
- Салат капрезе готується за традиційним рецептом із томатів, моцарели та руколи, заправляється оливковою олією та бальзамічним оцтом. Останній автентично італійський продукт додає салатові особливих фруктово-винних ноток і сприяє кращому обміну речовин в організмі.
- Чезаре — це італійська версія відомого французького салату «Цезар». Секрет його приготування у Pasta Mia полягає в тому, що до складу входить не лише бекон, а й ніжні курячі мітболи, а замість сухариків подаються міні-сендвічі з песто та сиром фета.
Продовжуючи гастрономічну подорож Італією в ресторанах Pasta Mia, рекомендуємо замовити порцію брандади (запечені з затертим сиром свинина й овочі) з картоплею або ж спробувати поленту (страва на основі кукурудзяної каші) з курячою печінкою. А щоб згодом підкріпитися в дорозі, можна взяти із собою класичний італійський сендвіч піадіна з шинкою і сиром, міні-кальцоне з папероні чи з куркою і грибами, паніно з куркою чи свининою теріякі.
Звісно, жодна італійська трапеза не обходиться без улюбленої кави. До фірмової 100% арабіки у Pasta Mia рекомендуємо спробувати апетитний круасан або лимонний тарт з меренгою (білково-цукровим кремоподібним безе).