bit.ua побував на заправці "ОККО", яка на сьогоднішній день має найбільшу мережу ресторанів, щоб дізнатися, як все влаштовано.
Перший ресторан європейської кухні "A la minute" з'явився на заправці "ОККО" в 2007 році. Пізніше відкрилося ще кілька закладів, в тому числі ресторани італійської кухні "Pasta Mia". На сьогодні мережа налічує 32 ресторани "A la minute" і 8 ресторанів італійського формату "Pasta Mia".
"A la minute" — ресторани при АЗК з цілодобовим режимом роботи. Меню невелике, але в ньому є все, чого часто хочеться в дорозі, але немає можливості поїсти: супи, гарячі страви з м'яса і риби, стейки, легкі салати, сніданки і свіжа випічка. Порції великі і ситні, а ціни — демократичні.
Орієнтуючись на цілорічну потребув здоровому харчуванні, в новому сезоні ресторан оновив меню. Його основу склали ситні і гарячі супи на різні смаки. При цьому в "A la minute" діють комплексні пропозиції. При замовленні першої страви клієнтам ресторанів запропонують на вибір другі страви і салати, які разом складуть повноцінний обід за спеціальною вигідною ціною.
Все, що можна приготувати на невеликій кухні ресторану, готують на місці. Навіть випічку в "A la minute" роблять самі, тому в свіжості круасанів і чіабатти можна не сумніватися — все сьогоднішнє.
Для тих, хто поспішає, є готові страви, які можна взяти з собою: фреш-роли, паніні, круасани і десерти, влітку — морозиво і смачні домашні лимонади, а в холодний сезон — вітамінні морси і компоти, які з недавніх пір стали випускати в півлітрових пластикових пляшках — зручний дорожній формат.
Якщо ж дозволяє час — то можна зробити замовлення "масштабніше", яке готуватимуть на кухні під замовлення (в кінці кінців, коли ви ще замовите на автозаправці салат з ростбіфом або крем-суп з гарбуза?).
Інтер'єр продуманий таким чином, щоб в ресторані можна було відпочити від дороги і розслабитися. Столи відокремлюють один від одного гратчасті дерев'яні перегородки, а м'які дивани схиляють до комфортного відпочинку.
Для мандрівників з дітьми є дитячі страви і спеціальні крісла, пеленальні столи, а в деяких містах навіть облаштовані дитячі майданчики.
"Оскільки наші ресторани розташовані по всій Україні, ми підбираємо продукти з локальною прив'язкою, враховуючи логістичні моменти, адже головне для нас — свіжість продуктів і гарантована якість. Всі продукти, до яких не можна застосувати шокову заморозку, завозяться щодня. Великі і імпортні поставки, наприклад італійська паста, оформляються централізовано через головний офіс", — коментує Євген Терещенко, шеф-кухар ресторану.
"Практично все меню у нас готується з-під ножа під кожного клієнта. Десерти ми печемо самостійно, і знаю людей, які заїжджають до нас конкретно на мільфей і штрудель (сміється — ред.). А це найкраща похвала для нашої команди кухарів".
ЄВГЕН ТЕРЕЩЕНКО, ШЕФ-КУХАР РЕСТОРАНУ
Залежно від регіону, в меню можуть додаватися характерні для цієї місцевості національні страви, але в цілому, воно однакове у всіх ресторанах мережі, тому заїжджаючи в "A la minute" в будь-якій точці України можна розраховувати на улюблені і добре знайомі страви.