Каву на «ОККО» готують із відбірної органічної арабіки
26.05.2015

Каву на «ОККО» готують із відбірної органічної арабіки

Починаючи з 2014 року, постачальником кави на АЗК «ОККО» є компанія Rombouts (Бельгія), яка понад 100 років працює на світовому ринку і майже 50 років є офіційним постачальником кави для бельгійського королівського двору. Віднедавна висока якість, унікальні смакові характеристики й екологічність кавових зерен від Rombouts підтверджені сертифікатом «Fairtrade» від Світової кавової організації і сертифікатом якості Європейського Союзу «Organic».

Відзнака «Fairtrade» зокрема передбачає, що ці кавові зерна придбано у невеликих господарств-експортерів, які на своїх плантаціях займаються селекцією моносортів арабіки і вирощують обмежені кількості високоякісного зерна.

Продукти, удостоєні сертифікату Європейського Союзу «Organic», вирощені без застосування хімічних пестицидів і добрив, згідно з нормами екологічного контролю якості ґрунту та процесів виробництва. Існує перелік жорстких норм, яким повинна відповідати кава, перш ніж отримати сертифікат «Organic». Наприклад, земля, на якій ростуть кавові дерева, повинна відпочити щонайменше три роки перед закладкою плантації.

Окрім сертифікатів «Organic» і «Fairtrade», продукція Rombouts підтверджена ще й сертифікатами Rainforest Alliance. Це означає, що кава вирощена на плантаціях, які не були створені за рахунок вирубки тропічних лісів, а отже її споживання не завдає шкоди природному різноманіттю Землі і не впливає на глобальні зміни клімату.

«Щодоби мережа АЗК «ОККО» реалізує 16 тисяч порцій кави. І ми намагаємося бути досконалими у всьому – від походження кавових зерен до технології їх приготування, від смаку до асортименту кавових напоїв, - каже директор департаменту розвитку кафе на АЗК «ОККО» Оксана Джус. – Завдяки цьому клієнти «ОККО» можуть насолоджуватися вишуканою кавою з тих самих елітних плантацій, що й бельгійські королі».

Поділитись