Сезон смачної Сицилії в ресторанах Pasta Mia на «ОККО»
26.08.2016

Сезон смачної Сицилії в ресторанах Pasta Mia на «ОККО»

У ресторанах Pasta Mia мережі «ОККО» тривають гастрономічні мандрівки по регіонах Італії. Починаючи з 25 серпня, гості смачної заправки можуть насолодитися сезонними новинками в рамках фестивалю регіональної кухні «Смаки Сицилії». Кухня одного з найвідоміших гастрономічних регіонів Італії така ж сонячна й життєрадісна, як і місцевий клімат та характер сицилійців. Місцеві кухарі із задоволенням пригостять своїх гостей стравами, багатими на овочі та рибу, котрі будуть щедро приправлені ароматними спеціями. Тож тепер і відвідувачі ресторанів Pasta Mia можуть відчути ці яскраві, виразні, а часом і несподівані смаки.

Найпопулярнішим на Сицилії овочем є баклажан, якого в регіоні вирощують десятки різних сортів. В рамках нового фестивалю смаків гостям Pasta Mia запропонують пікантний суп-крем із баклажанів та ароматну піцу з баклажанами й соусом болоньєзе. Суп готується із додаванням вершків, спецій та свіжої зелені, що додають йому ніжного та водночас яскравого смаку, подається в гарячому вигляді з грісіні. До складу піци, крім соусу і баклажанів, входять також соковиті томати, салат рукола, каперси та сир пармезан. Також сицилійці є свого роду «чемпіонами» Італії за кількістю споживання тунця. Тож не дивно, що ще однією з найулюбленіших місцевих страв є паста з тунцем «Аль тонно», особливого смаку якій надає гармонічне поєднання шпинату, ніжного сирно-вершкового соусу «Альфредо» та сиру пармезан.

Німецькі та норманські династії, які довго правили Сицилією, привили місцевим мешканцям особливу любов до свинини, значно більшу, ніж в інших регіонах Італії. Тож для тих відвідувачів, котрі надають перевагу стравам із м’ясом, на фестивалі сицилійських смаків в Pasta Mia запропонують скуштувати соковитий салат-гриль зі свининою – ідеальне поєднання шматочків грильованої свинини, ароматних помідорів та болгарського перцю, свіжого мікс-салату та пікантних каперсів.

І, звичайно ж, жоден житель Італії – від Сицилії до Венеції – не може уявити свій день без смачної кави. Тож невід’ємним елементом нового фестивалю регіональної кухні в Pasta Mia стане горнятко ароматного еспресо, капучино, лате чи авторських кавових коктейлів на «ОККО», зварених зі 100% арабіки.  

Поділитись